7 причини да закачите хамак у дома

7 причини да закачите хамак у дома

Да закачите хамак у дома? А, защо не!? Знаем, че ако затворите очи и си представите, че лежите в хамак, то вероятно в главата ви изниква картина на прекрасен тропически плаж, море и палми… И това не е толкова странно, защото разпъването на хамак обикновено се свързва с място на открито. А ако там има прекрасни палми и море, е направо фантастично!

НО, употребата на хамаци не се ограничава само до връзването им на открито! Всъщност има немалко причини в полза на разпъването на хамак в собствения ви дом – от такива с естетическа стойност, до такива, свързани с конкретни здравни аспекти. Наясно сме, че като цяло, без да се замислят, хората директно поставят хамаците в категория „почивка на открито“. Надяваме се обаче след като прочетете тази статия да преосмислите цялостното си виждане и да промените мнението си.

Всички приятели ще ви завиждат

Без майтап! Напоследък навлиза една тенденция в интериорния дизайн – стилни, красиви домове и къщи да се „декорират“ с хамак. Този тренд набира все повече скорост (един поглед в Pinterst ще потвърди това мнение) и вие можете ще бъдете един от първите му последователи! Едно от обясненията за разрастващата се тенденция е, че хамакът е уникален и много различен от всички видове стандартни мебели, а и освен това е супер забавно и приятно да се лежи или седи в него.

Ако действате с размах, ще закачите класически семеен хамак с декоративна дантела като модела Bossanova. Ако пък искате да спестите място, ще се изберете хамак люлка от типа на хамак люлка единичен Sonrisa. Те са едни от най-предпочитаните модели заради монтажа в една точка, който се явява доста компактно решение.

 

Съвет: ако искате да „разчупите“ интериора, монтирайте хамак. Функционално, а и безкрайно удобно!

7 причини да закачите хамак у дома 3

 

Хамаците не са само за приятна почивка, а имат и полза за здравето!

Това е причината, поради която бебетата обичат да ги люлеят, а бабите и дядовците обичат люлеещите се столове. Доказано е, че лекото полюшване води до почти мигновено освобождаване на ендорфини в тялото, които действат на момента релаксиращо и успокояващо, а в дългосрочен план подобряват общото здравословно състояние.

Само няколко минути в хамак могат да понижат кръвното налягане и да намалят нивото на стрес. Прекрасен начин да починете след работа, всъщност като цяло, по което и да е време! Всеки би могъл да се възползва от това и да допринесе малко за по-доброто си здраве (не само бебета, баби и дядовци).

 

Съвет: ако искате да се отървете от работния стрес, помислете да окачите хамак у дома! Прекарвайте ежедневно поне 20 минути в него!

Децата обожават хамаци, а и те им се отразяват много добре

Хамаците не са само за големите! За детето хамакът, окачен в стаята, практически е неговата детска площадка за игра. А и за децата хамаците са не само забавни, но и много полезни. Децата изличат същите ползи от люлеенето в хамак, както и големите. Използват се много успешно и бихме казали, че на моменти вършат чудеса при лечение на деца със СДВХ (синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност).

 

Съвет: зарадвайте малчугана си като окачите детски хамак в стаята му!

 

Хамакът е лесно преносим

Хамаците лесно се свалят и отнемат малко място при съхранение, за разлика от повечето мебели (например диван). Ако организирате голямо парти и ви трябва повече място, просто откачете хамака и го сложете в килера, след това отново можете спокойно да го върнете на място му.

Хамакът е по-евтин от диван

Ами, така си е!. В крайна сметка един нов диван наистина струва много повече…  Шегата настрана – е, признаваме, че хамакът и диванът не са съвсем взаимозаменяеми, но пък идеята да добавите свежест в интериора си, закачайки хамак за немного пари, е идея за милиони. Даже, ако вземете двоен хамак, е почти сигурно, че ще ви бъде по-удобно, колкото на диван.

Има безкрайно много варианти и поне един ще е идеален за вас

Има такъв голям избор на хамаци и хамаци люлка с техните уникални разцветки, оплетки и материи, че няма начин да не намерите подходящия за вашата къща. За децата цветен хамак хралупа тип детски хамак YokiАко търсите стил има безкрайно много автентични модели, които ще допринесат към интериора със своята уникалност. А пък за студентите е опция  туристически хамак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.